Сряда, 07 Март 2012 21:15

Електромобилът Morgan Plus E (прототип) се 'представя' в Женева

От
Британската електрическа концепция Morgan Plus E

Всички международни електромобилни новини, тези дни са от автошоуто в Женева. Има очаквани, вероятни и изненадващи - като например електрическият Morgan Plus E. Британският автомобилен производител официално разкри концепцията на роудстъра.

Дизайнът се основава на Plus 8, една кола, която също направи своя дебют на автомобилно изложение в Женева, но вместо нейния 4,8 литра V8 двигател, Plus E се задвижва от електромотор Zytek и разполага с литиево-йонна батерия, която прави възможно роудстърът да пътува спокойно до сто и деветдесет км с едно зареждане. Електрическият мотор е свързан с петстепенна механична предавателна кутия и генерира 120 кВ / 162 к.с. и 380 Нм въртящ момент, което му позволява да се ускори от 0 до 100 км/ч в рамките на 6 секунди. Теглото на роудстъра е 1,250 кг и може да се ускорява максимално до почти 200 км/ч.

Morgan Plus E изминава почти 200 км с един заряд на батерията си


Според Стив Морис, изпълнителен директор на Morgan, концепцията Plus E е била построена, за да открие потребителят колко забавно може да бъде шофирането на електрически спортен модел. Традиционният вид на Morgan е съчетан с високите технологии на конструиране и задвижваща система, която осигурява значителен въртящ момент веднага, при всяка скорост. Ръчната скоростна кутия също е условие за увеличаване участието на водача и връзката му с колата. Като цяло, можем да формулираме прототипа така: 'един необикновен електромобил, създаден за шофиране'.

Утвърден дизайн и новаторска технология са комбинирани в електромобила на Morgan

За намерението на Morgan да 'атакува' електромобилния сектор, писахме в края на лято 2011 и ето, че прототипът е факт. Дано моделът бъде 'харесан' и това допринесе за масовото му производство!

Прочетено 2694 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:27
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.