Неделя, 10 Март 2013 14:00

Toyota представи 'амонячен' вариант в Женева (видео)

От
Спортна Toyota на еко-газ в Женева; очакваме електрическия хибрид GT86
В този блог: Бензинова е, но в режим 'амоняк' – хич не замърсява!

Преди очакваната поява на хибрида GT86 с електрически ускорител и след забележителните показатели на електрическата конверсия FT86EV, ето още едно интересно предложение от Toyota – представено на автошоуто в Женева. Този път на газ...

Моделът е GT86-R Eco Explorer. Партньор в разработката е Marangoni, а GT86 е доста променена. Екстериорът получава пълен бодикит от Toyota Racing Company Italia. Автомобилът е снабден с комплект KW окачване, което понижава GT86 с 35 мм, оборудван е със спирачки Brembo, както и с 19-инчови джанти. Червените гуми са M-Power EvoRed от Marangoni – еко гуми, изградени от "трето поколение" полимери с ниско съпротивление при търкаляне и добро сцепление.

Спортни седалки Sparko, алкантара-облицовка, хром-алуминиеви елементи и по-скоро стандартна интериор има еко-спортистът

Но основното нововъведение идва от двигателя: GT86-R получава Bigas International NH3-система, която използва амоняк като гориво. Toyota-та може да се движи 'амонячно' при ниски скорости, бензиновото гориво идва от допълнителен резервоар при увеличаване на оборотите, което позволява на превозното средство да работи или в режим с нулеви емисии режим или на обикновен бензин (двигателя е дву-литров).

И колата е интересна, и пилотът... Отлично сцепление осигуряват червените Marangoni

Тази система е разработена от Bigas International, която работи за алтернативните горива в продължение на над 40 години. За коректната и работа е необходим редуциращ налягането контролер, а постигнатата мощ на мотора е 220 к.с. (стандартно е 200). Вижте самохвалното италианско видео представяне на GT86-R:

[От: TechVehi]


eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 4297 пъти Последна корекция Неделя, 17 Март 2013 19:52
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.