Понеделник, 01 Октомври 2012 08:26

Този електро Pariss, направо да го kiss :)

От
pariss-electric_roadster
Нов френски електрически родустър с ускорение под 5 сек. - Снимка: TechVehi

Нов френски електрически роудстър на шоуто в Париж

Дали заради автосалона, дали в търсене на емблематичност, една нова френска електрическа идея е наречена Pariss Electric. Няма грешка, буквичките "s" са две, вероятно по една за всеки електромотор :) Ето какво още знаем за тази всъщност абсолютно реална идея...

Честно казано, то не е кой знае колко, но пък е съществено:

Френският електро роудстър има два електромотора с обща мощност 100 кВ. Това не ти звучи особено много, нали? Но какво ще кажеш за ускорение под 5 секунди от 0-100 км/ч с тези 100 кВ? Възможно е заради "тънката талия" на Pariss Electric, който тежи само 750 кг.

С някои нови предложения зареждането на електромобили скоро няма да се измерва в часове. Pariss Electric обаче все още е в тази  времева категория и след 5 часа зареждане е способен да измине 200 км. Засега това е само едно твърдение, което някой трябва да провери, защото и Venturi America, например е с 300 км пробег, но при условие, че се кара с до 90 км/ч. Така е и при Tesla Model S – с увеличаване на скоростта, пробегът спада. Ама то не е нещо ново – като карам със 130 сегашната ми бензинова кола харчи едно, пак при 70 км/ч съвсем друго Wink. Та, пробегът си е различен... При теб не е ли така?

Като стана дума за Model S и в съзнанието ми веднага изникна уникалният 17 инчов екран, разположен в средата на арматурното табло (засега няма друга такава кола), та и в Pariss Electic ще има нещо подобно, само че под формата на възможност за свързване на iPad.

Pariss-electric Pariss-electric_1 Pariss-electric_2 Pariss-electric_3

Нали се возим вътре, та обичаме да си гласим интериора по наш вкус. Те, всичките Pariss Electric ще се правят по поръчка, с наблягане на уникалността най-вече в интериора.

Ха, станало 1 октомври – приближаваме 2013-та... в чието начало се очакват първите произведени Pariss Electric – на цена €60,000. Може да не е евтино, но е доста по- от "кръжащия около 100 хил. евро Tesla Roadster и е факт, че цените падат. Вероятно скоро ще се появи някой готин електро роудстър и за 30 хилядарки.

Но преди това - Pariss Electric видео:

[От: TechVehi]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 2754 пъти Последна корекция Понеделник, 01 Октомври 2012 09:18
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.