Вторник, 02 Октомври 2012 18:30

Audi Crosslane Coupe се 'показа' в Париж; ще стигне ли и до магазина?

От
Audi crosslane coupe plug-in hybrid Paris2012
Audi Crosslane coupe - зареждаем хибрид; разход 1.1л/100км; статут: прототип :( Снимка:rushlane

Интересен прототип, но кога ще видим зареждаеми хибриди от Audi в производство?

Последната концепция от Audi – двуврат зареждаем хибрид – в момента е изложена на автосалона в Париж. Производителят твърди, че харчи само 1,1 литра на 100 км, с отделяне на емисии CO2 – 26 грама на километър, въпреки че, както обикновено, при зареждаемите хибриди, числата не са съвсем коректни, тъй като всичко зависи какъв процент от пътуването се извършва само в електрически режим. Един от елементите, който прави специален Crosslane Coupe е шасито на колата:

Рамката на компактния Audi Coupe crosslane се състои от три материалa: алуминий, въглеродни влакна с подсилващ полимер (CFRP) и стъклени влакна с подсилващ полимер (GFRP). Концептуалният модел е с тегло (без товар) от около 1.390 кг, включително голямата литиево-йонна батерия.

multimaterial space frame - audi crosslane cope PHEVСвръхустойчив, олекотен и модерен е 'скелетът' на зареждаемия хибрид

Какво всъщност има под предния капак?

Задвижващата система се състои се от 3-цилиндров 1,5-литров бензинов двигател, комбиниран с два електрически мотора. Съчетани, те генерират 130 кВт (177 к.с.).  Audi Crosslane развива от 0 до 100 км/ч за 8,6 секунди в комбиниран режим на работа, а максималната скорост на хибрида е 182 км/ч.

Литиево-йонната батерия с мощност от 4.17 кВтч – достатъчно за работен интервал от около 86 км в електрически режим.

Двигателя с вътрешно горене е тип TFSI с работен обем от 1.5 литра, осигуряващ мощност от 95 кВт (130 к.с.) и 200 Нм въртящ момент. Трицилиндров e, куплиран с електрически мотор (EM 1), действа предимно като стартер и алтернатор и развива мощност от 50 кВт (68 к.с.).

Електрическото задвижване се осигурява от електромотор (EM 2), със сила 85 кВт (116 к.с.) и въртящ момент от 250 Нм.

За съжаление, нито дума за това дали ще го видим на улицата, дали ще е серийно произвеждан някъде по света, дали е замислен като търговски продукт изобщо или каква цена ще има. Но поне знаем, че инженерите на VW и Audi работят по концепцията 'зареждаем хибрид', така че шансовете са по-скоро обнадеждаващи – да видим сериен продукт, а не само прототипи по изложенията... или?

audi-crosslane-coupe-inside audi-crosslane-coupe-plug-in-hybrid-paris2012 audi-crosslane-coupe-plug-in-hybrid-paris2012-back audi-crosslane-coupe-plug-in-hybrid-paris2012-side
[От:treehugger] [Снимки:rushlane] [eCars.bg] [elektromobili.bg]
Прочетено 3352 пъти Последна корекция Сряда, 10 Октомври 2012 16:49
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.