Tesla Model X цена в Европа – първите са изненадващи

Електромобили

В този блог: Първите депозирали от Европа започнаха да получават покани да конфигурират своя Model X.

Става дума за Signature версиите, които са по-скъпи, но въпреки това първите реакции към цените са на изненада. И е нормално, когато напълнен с опции Model X струва €172,000...

Информацията е от Teslamotorsclub форума, където е отворена тема по повод обявените цени на Model X за Европа. Реално те не са обявени, а депозиралите получават достъп до страница, на която могат да конфигурират своя електро SUV, показваща и цените.

За пример, добре нареден Model X P90D във Франция се връзва над €167,000, а в Австрия човек го е докарал до €173,950. Напомняме, че това е по-скъпата Signature серия, има транспортни разходи и ДДС, но базовата цена в САЩ е $132,000, а в Европа се получава $176,000 (€162,000, според потребител pjhartog). Доста солидна разлика.

Другото е, че засега може да се избере само P90D, но така е и в щатите – беше казано не веднъж, че за начало ще се предлага само най-скъпата версия. Нужни са пари, за да продължават да правят тези коли, както и Supercharger станциите.

Има и интересни сравнения. Потребител от Холандия е пуснал таблица с цените на Mercedes G модели. Дори базовият G500, обложен обилно с данък, започва от 176,000. AMG65 версията върви по €399,000. Така погледнато Model X си е направо без пари, особено предвид смешния разход за енергия, че и безплатното зареждане на станциите на Tesla.

Доставките на Model X за Европа ще започнат някъде през втората половина на 2016 г., а по-ниски цени очакваме поне година след това или когато започнат да предлагат 70D версията.

Tesla Model X може да се види на живо в Европа от 3 до 13 март на автосалона в Женева.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Хиляда долара за цветна боя... По-добре да си вземеш бяла и да дадеш четка с акварелни бои на някой малчуган, ще ти я боядиса безплатно за нула време и то с много вкус

Иначе разбира се че синята е най-бърза

vdiv
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари