Renault ZOE RS върви и много, и малко

Електромобили

В този блог: Тестове на Renault ZOE RS показват, че спортното шофиране изсмуква супер бързо батерията.

С най-много продажби в Европа сред електромобилите, има логика да се работи по нови модификации на Renault ZOE. Една такава е ZOE RS прототип тестван през 2015 г., с изненадващи резултати...

Според английското издание Autocar, откъдето е и снимката отгоре, за по-прецизно управление в ZOE RS са използвани кормилни компоненти и окачване от Clio RS. Шефът на Renault Sport Патрис Рати не споделя технически подробности, но признава, че екипът е постигнал смесени резултати от тестовете на модела на писта.

"Ускорението беше добро, особено от място. Но останахме изумени от влиянието на шофирането по писта върху издръжливостта на батерията. При тестовете на пистата, батерията издържаше по 13-14 минути – никак не е достатъчно за задоволяване на нашите клиенти", споделя Рафи с Autocar.

След тези резултати ZOE RS не е закрит като проект, но засега е на трупчета. Рафи казва още, че екипът може да възобнови работата по колата, ако ZOE някога получи по-голяма батерия, за повече пробег.

Е, това е малко странен език, защото ако ZOE не получи никога нова батерия вероятно няма да го бъде много дълго още на пазара. По-скоро звучи като супер внимателно изказване предвид динамиката на електромобилния пазар.

С идването на Chevrolet Bolt на пазара в края на 2016 г. като първи масов електромобил с над 300 км пробег, сегашният лидер – концернът Renault/Nissan – просто няма как да не отговори с подобрени електромобили и това се очаква да стане през 2017 г.

Колкото до ZOE RS, изглежда интересно като идея колата да се показва (и дава за тестове доколкото е възможно) по време на Formula E състезанията. Компанията вече направи подобно крачка с Twizy Renault Sport F1 концепцията на няколко писти и ще е чудесно да видим това да се случва със ZOE RS.

От: Autocar


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

мдам, май е време и тези от WRC да се събудят и да направят WRCe!

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума