Какво вдъхнови УниКредит Булбанк да закупи два нови електромобила

Електромобили

В този блог: Два нови служебни електромобила влизат в автопарка на УниКредит Булбанк.

За нас, всяка нова покупка на електромобил означава развитие за електрическата мобилност в България. Когато разбрахме, че УниКредит Булбанк се сдобива с две нови електро возила, направихме контакт, за да научим повече за това решение и да споделим историята с теб...

След внимателно проучване изборът пада върху KIA Soul EV. Също така внимателно и преди да научиш повече за този избор на банката, ние правим уточнението, че това не е рекламен блог, а споделяне на информация, която може да е от полза на всеки, който търси отговори на електромобилни въпроси. Ето какво отговориха на нашите от УниКредит Булбанк:

Какво вдъхнови покупката на електромобили?

Закупихме електромобили с цел намаляване на вредните емисии и опазване на околната среда. Според данните на Европейската агенция за околна среда, София е европейската столица с най-силно замърсен въздух. Ситуацията в останалите големи градове в България е сходна, така че ние от УниКредит Булбанк бихме искали да участваме активно в подобряването на околната среда за живот у нас.

Как се спряхте на марката? Нещо специфично в оборудването ли ви привлече? Нещо специфично в техническите характеристики ли?

Преди да се спрем на KIA Soul EV, тествахме няколко други електромобила, които бяха с по-ниски показатели. Преимуществото на Soul е, че е стандартно купе/4+1/, има много екстри и по-голям пробег – 212 км с едно зареждане. [Бел. авт. – по новия Европейски цикъл за шофиране]

За какво ще използвате електромобилите?

Електромобилите на УниКредит Булбанк се ползват за куриерски услуги в град София между филиалите на банката, средно всяка от двете коли прави по около 150 км на ден.

Планирате ли да закупите още от същата или друга марка?

Планираме закупуването на още електромобили, но за момента не можем да дадем конкретен срок кога ще стана това. За модел и марка също не сме решили, защото за подобни покупки се обявява търг с конкретните параметри и екстри, чрез който търсим и избираме най-изгодната оферта, отговаряща на критериите.

Намирате ли достатъчно информация за електромобили?

Има достатъчно информация за параметрите на различни модели електрически автомобили, дори ако просто потърсим в интернет. Освен това преди да се спрем на KIA Soul EV получихме много подробна информация за модела от производителя.

Срещнахте ли трудности при оформяне на сделката, регистрация и т.н.?

Не, не срещнахме трудности при оформянето на сделката, процедурата е същата като тази на закупуването на обикновен автомобил.

Ще популяризирате ли тази зелена инициатива по някакъв начин?

Електромобилите опазват околната среда. Освен това сред предимствата им са, че не се сменя масло, пестят разходи, безшумни са, паркирането в зелена и синя зона e безплатно и не се плаща данък за тях. Това е модел, чрез който бихме могли да популяризираме инициативата. Обмисляме популяризирането й, когато закупим повече електромобили.

Как бихме могли да ви съдействаме за електрическата мобилност?

За момента нямаме нужда от съдействие, благодарим за предложението.

Как гледате на възможността да закупите зарядни станции от ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ?

Нямаме намерение да закупуваме зарядна станция, защото зареждането на колите може да се извършва от обикновен контакт. Може би ще проявим интерес след закупуване на повече електромобили.

Благодарим на екипа на УниКредит Булбанк за желанието да споделят повече за решението да купят електромобили, пожелаваме ефективно и безаварийно използване на новите возила и още скорошни електрически попълнения в автопарка.

Остана да добавим и още една добра новина – вече има монтирана нова зарядна станция на паркинга на KIA Motors във Велико Търново. Ето да я видиш в локатора ВсичкоТок.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари