Audi пуска истинска версия на e-tron Vision Gran Turismo за Formula E

Електромобили

В този блог: Е-tron Vision Gran Turismo ще бъде новата водеща кола на Formula E състезанията.

Миналата година Audi стана първият немски автопроизводител присъединил се към Formule E след напускането на Le Mans и а съвсем скоро компанията ще засили още присъствието си в електрическите състезания...

Първоначално проектираният само като виртуален модел за новата версия на играта Gran Turismo за PlayStation 4, Е-tron Vision Gran Turismo всъщност няма да остане само във виртуалното пространство, а ще бъде истинска кола, която става част от бъдещите Formula E състезания.

Новият спортен звяр на Audi ще бъде водеща кола на Formula E състезанията и излиза на пистата за първи път през този уикенд.

Задвижването е решено с три електрически мотора, всеки с мощност от 200 кВт – два за задните колела и един за предните. В задвижващата система са използвани отделни компоненти от излизащия скоро на пазара Audi Е-tron Quattro.

С тегло от 1,450 килограма и мощност от 815 к.с. колата има съотношение мощност/тегло от 1,78 кг. на конска сила с идеално разпределение на теглото 50:50 между предната и задната ос. Audi e-tron Vision Gran Turismo ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,5 секунди.

E-tron Vision Gran Turismo излиза на улицата от следващото състезание на Формула Е в Рим тази събота, а някои клиенти и гости на състезанието дори ще могат да се качат в колата.

Електромобилът е разработен първоначално със Sony и Polyphony Digital като виртуална кола за 15-годишнината на Gran Turismo, но през изминалата година инженерите в един от производствените центрове на Audi са разработвали показаната сега реална версия на колата в продължение на 11 месеца.

Ето как изглежда колата във виртуалния си вариант, а във видеото по-долу може да я видиш и в реални условия отблизо.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения