BYD представи най-дългия електрически автобус в света (видео)

Електромобили

Виждайки нещо подобно на 1 април човек би си помислил, че е някакъв майтап, но всъщност новината идващата от BYD си е съвсем достоверна.

Китайската компания показа най-новото си творение, което се оказа и най-дългият електрически автобус в света.

K12A е дълъг цели 27 метра и може да побере 250 пътници. Максималната скорост, която може да развие, е 70 км в час, а с едно пълно зареждане електробусът може да измине около 300 км.

От BYD твърдят, че K12A е и първият електрически автобус в света с 4WD система, която може да превключва плавно между 2WD и 4WD на различни терени, като същевременно намалява общото потребление на енергия на превозното средство.

Електробусът е разработен за колумбийската автобусна компания TransMilenio, а във видеото по-долу може да му хвърлиш и едно око отблизо.

Градът, в който BYD дебютира K12A, Шенжен, електрифицира целия си флот от 16,000 градски автобуса още през 2017 година.

Скорошно проучване сочи, че близо 99% от всички електрически автобуси в света се намират в Китай и нарастващият интерес към тях започва да влияе сериозно на търсенето на петрол в световен мащаб.

Това със сигурност ще се превърне в тенденция през следващото десетилетие, през което доста големи градове из цял свят смятат да подменят градския си транспорт така че се състои изцяло на електрически превозни средства.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения