Извънредно (готино): Две Supercharger станции на Tesla в България през 2015

Компоненти
В този блог: На сайта на Tesla Motors се появи нова информация, според която през 2015 у нас ще има две зарядни станции на компанията.

Хвърляме честичко по едно око на Supercharger страницата на Tesla, но зоркото око на нашия потребител 7more3 прихвана късно в понеделник вечерта нов таб 2015. Като го кликнеш и виждаш червени точки върху картата на България – уникално, ще си имаме Tesla зарядни по някое време другата година...

Засега се вижда общо взето, че идеята е да се направи коридор през Сърбия и България до Турция. От картата не може да се каже точно къде е местоположението на станцията в рамките на нашата територия – може да е в София, но по ни изглежда да е на магистралата около Пловдив. Преди това явно ще има около Белград и по пътя от там до нашата граница, в сръбска територия някъде преди Калотина. И вече последната явно ще е около Капитан Андреево

Очевидно след множеството призиви, включително нееднократно по различен начин и повод и от страна на eCars.bg, Tesla да не пренебрегва Източна Европа, в компанията са решили да се вслушат и през 2015 г. се виждат също планирани станции в Полша, Унгария, Словакия, Унгария и Хърватска.

Нямаме точната бройка, но в България вече вероятно има близо 15 Model S електромобила. Това е повод за радост, защото дори при тази малка бройка, която след новината, че ще има Supercharger зареждане може да се увеличи значително, Tesla все пак ще построи зарядни станции у нас още през 2015 г.

Благодарности на 7more3 за споделената информация – за нас тя е вероятно най-значимото електромобилно откритие досега през 2014 г. Ще звъннем на нашия контакт в Tesla Motors за местоположението на станциите и ще споделим какво допълнително сме научили.

Картата със зарадни станции – настоящи и планирани – ще намериш на http://www.teslamotors.com/en_EU/supercharger.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Не мога да опиша как се почувствах при прочитането на този блог...
Потреперах. Като затворник, пуснат след години окови и тъмница...

Николай Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Еееей Нио, де си бре :). Привет и знай, че не си сам в усещането xD

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения