Не те ли е страх, Елон?

Блог
В този блог: Ако можехме да имаме колекция от страховете на някои лидери...

Странно нещо е интернетът. Питаш някого нещо или просто разказваш някаква история, без да знаеш дали въпросът или историята ти ще стигнат до този човек.

Та, питайки Елон нещо, и като зная, че може никога да не разбере или да се занимава да отговаря, не ме спира да продължавам да (си) задавам въпроси...

Но защо Елон трябва да се страхува и от какво?

От количество. И от скорост.

Често чета как вече има стотици хиляди продадени електромобили, но това е само капка в океана. Но намирам за вдъхновяващо точно това, че вече става дума за стотици хиляди (електромобили).

500,000 коли са много за мен. А милиони? Това е вече много много. Връзката тук е с прогнозите за бройките електромобили, които Tesla ще продава един ден според Елон.

Чух Елон да казва, че има обсесивно компулсивно разстройство. Вероятно е неизбежно като правиш всичките тези неща всеки ден?

В началото всичко беше лично. Елон проверяваше всеки Model S лично и намираше "винаги лошите неща."

Сега производството е много по-голямо, но Елон ни каза, че се задава дори по-добро обслужване – нарече го "невидима любов."

И понеже в следващите 5-10 години се задават стотици хиляди или милиони Tesla коли, си помислих:

"Не те ли е страх, Елон?" От това "Как ще вървят нещата? Ще доведе ли количеството до посредственост? Какво ще стане с Tesla еуфорията?" Да, това е количеството!

Или може би много по-важните като – "Ще опазим ли Земята? Способни ли сме да спрем да използваме петрола поне за личен транспорт достатъчно бързо?" И други такива, от които човек може да го дострашее. Това е скоростта!

Естествено не опира само до теб (Елон). Задавам същите въпроси и на Джей Би Стробъл, Франц фон Холцхаузен, Стив Юрветсон и всеки друг в Tesla. Задавам същите въпроси и на Карлос Гон (ИД на Nissan), макар и не свързани с Tesla Motors. Тези двата последни въпроса предполагам са достатъчно плашещи за всеки.

Просто си представи каква колекция от страхове можем да съберем, ако знаем какво мислят тези хора и как смятат да се справят с предизвикателствата от тези въпроси.

Още не зная отговорите, но си задавам въпроси като тези отгоре и други. За мен, самият факт, че толкова много хора по света вече карат електромобили означава, че и много повече въпроси се реят из пространството. Мога да го усетя като карам моя Туизи сега в студа, виждайки въпросите в очите на хората, които обръщат глава към мен по улиците.

С идването на стотици хиляди и милиони електромобили ще идват толкова или повече въпроси. "Не те ли е страх, Елон" е просто един от тях.

Няма страшно, променяме се!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума