Второто зарядно за Tesla Model S вече с 40% по-евтино

Компоненти
В този блог: Опцията за два пъти по-бързо зареждане на Model S става значително по-достъпна.

Tesla Model S има опция за второ бордово зарядно. Мощността му е 10 кв и в комплект с първото дава общо 20 кВт мощност на зареждане. Сега всеки, който няма опцията, може да си я поръча допълнително с 40% по-евтино от преди...

Тези 20 кВт са далеч по-малко от 120 кВт или 135 кВт мощностите на Supercharger зарядните станции. С второ бордово зарядно обаче разликата във времето за зареждане е огромна – при наличие на съответната мощност спада от 8 на 4 часа.

Това второ бордово зарядно за Model S ще добива все по-голям смисъл и в Европа, където от средата на 2015 Tesla започва да предлага своето стенно устройство за зареждане. Това устройство (High Power Wall Connector – HPWC) прави възможно зареждането с 20 кВт мощност и точно тук второто бордово зарядно в Model S добива смисъл. Ако го нямаш, твоят Model S ще може да зарежда с макс. 10 кВт и няма как да се възползваш от двойно по-високата мощност на стенното зарядно.

Защото освен Supercharger мрежата за бързо зареждане Tesla тихо изгражда и една друга. Наричат я Destination charging. Хотели, ресторанти, крайпътни и всякакви други обекти могат да си купят стенното зарядно на Tesla и да предлагат зареждане на свои клиенти или посетители с Model S. Ако имаш такъв обект и искаш да заявиш Tesla HPWC устройство, кликни тук.

За да е възможно зареждането с 20 кВт е необходим трифазен ток с 32А (главен предпазител 63А или повече). Ако на даден обект има такава мощност, зареждането на Model S е възможно и от стандартен червен индустриален 5-пинов 32A контакт. В Европа Model S се предлага с адаптер/щепсел за такъв контакт (IEC 60309), но 16A. Има и син 3-пинов, с какъвто са оборудвани зарядните станции на А1 Еко в България.

tesla_model_s_adapter_industrialen_shtepsel_

Въпросното намаление в опцията за второ бордово зарядно са прихванали Tesla Motors Club форум потребители. Предишната цена на устройството с монтаж беше $3,500, а сега вече е $2,000. На европейския сайт на Tesla второто зарядно липсва като опция и цената не ни е известна (вероятно ще бъде добавена когато пуснат HPWC устройството).

От: Teslarati

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума