10,000 електробуса в Пекин до 2020 г. от 1,000 през 2017 г.

Полезно и ефективно

В този блог: Сериозно увеличение на бройката електрически автобуси предсои в Пекин през следващите 3 години.

Електрически автобуси вече се движат във все повече и повече градове по цял свят, но на малко места засега има планове като тези на китайците, които планират сериозен ръст на производството през следващите три години.

Броят на електрическите автобуси в Пекин ще се увеличи от сегашните 1,000 до 10,000 през 2020 г. в усилия за подобряване на качеството на въздуха и намаляване на вредните емисии в града, споделиха от Транспортното министерство миналата седмица.

Дялът на автобусите, които се захранват изцяло от електричество сред общите транспортни средства, ще се увеличи от сегашните 10% на 60% в рамките на само три години, каза заместник генералният мениджър на Beijing Public Transport, Жонг Цянгхуа.

Жонг казва също, че електрическите автобуси не само замърсяват по-малко, но създават много по-малко шум. Всяко от превозните средства може да намали емисиите на въглероден диоксид с 45 тона всяка година и превозните средства не съдържат емисии на PM2.5.

Наскоро по два маршрута в пекинската област Янкинг тръгнаха в експлоатация 50 нови електрически автобуса. Зареждането им отнема не повече от 20 минути, които са достатъчни за пробег от 80км.

Двата маршрута могат да превозват 3,45 милиона души всяка година, намалявайки емисиите на въглероден диоксид с повече от 1,600 тона.

Понастоящем в Пекин работят около 1,020 автобусни линии. До 2020 г. групата ще може да транспортира около 3,046 милиарда души годишно.

Най-много шум разбира се има около електромобилите и най-вече Тesla Model 3, но вече идва време да се обърне малко повече внимание превозните средства от градския транспорт и тежкотоварните камиони, защото тяхната подмяна би довела до още по-драстично подобрение.

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

В градът се използват 17000 автобуса?

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения