Tesla започва тестово Model 3 производство от 20 февруари

Блог

В този блог: На 20 фервуари започва тестово производство на Model 3.

От Tesla стартират тестово прозиводство на новия модел за да са сигурни, че всичко ще е наред. Изчистването на грешките при производството ще вдигне акциите на компанията още по-високо...

Tesla е предупредила доставчиците си, че планира да започне тестово производство на Model 3 съвсем скоро - на 20-ти февруари. Тестовото сглобяване е честа практика в автомобилното производство и се прави с цел да се настроят поточните линии, да се оцени качеството на частите и цялостната изработка преди да стартира масовото производство.

Избраната дата не е слуачайна тъй като само два дни по-късно на 22-ри компанията ще даде финансовия си отчет за последното тримесечие и за цялата 2016-та. Какъв по-добър начин да впечатлиш инвеститорите и феновете от това да изкараш чисто нов модел.

От Tesla коментират, че продукцията им ще работи с темповете на най-бавния им доставчик. Компанията има опит със забавяне на производството след като имаше сериозни проблеми с Model X. Там забавянията идваха главно от нетипичните задни врати и качеството на частите, идващи от доставчици. Ако Мъск си е научил урока и производството на Model 3 върви по план акциите на компанията биха скочили още по-високо.

В момента Tesla се оценява на около 41 милиарда долара. Близка е и стойността на Nissan, която е произвела над 5.5 милиона автомобила през 2016-та. Tesla е произвела 83 922. Независимо дали ще успеят с крайните срокове или не, Model 3 е най-очакваният автомобил на света в момента с 373 000 капарирани бройки преди почти година.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари