Нови BMW електромобили – малко през 2019-та, малко през 2020-та, после 15-25%

Блог

В този блог: BMW обяви новата си електромобилна стратегия.

След като пусна на пазара първия си съвременен електро модел – i3 – на пазара през 2013 г., BMW обяви, че следващата електричка ще дойде през 2020-та. Това са цели седем години и засега не се очертава промяна...

На събирането на инвеститорите тази седмица компанията предостави повече подробности за предстоящите електрически модели, но е очевидно, че в момента залагат в огромна степен на плъгин хибридите.

Според ИД на BMW Харалд Крюгер в момента всички говорят за плъгин хибриди, но това просто не кореспондира с реалността. Като цяло баварците се целят в 100,000 продажби на електрифицирани модели през тази година, но повечето от тях ще са точно плъгин хибриди.

По-натам, първо идва MINI на ток през 2019 г., после година по-късно електро версия на X3, но като цяло се целят в 15-25% електрифицирани модели до 2025-та. Това звучи като много 'MINI' електромобилен ангажимент.

След 8 години 3/4 от гамата ти да е с ДВГ модели звучи странно, предвид развитието на други големи автопроизводители. В Mercedes-Benz, например, вече са решили, че една от големите им фабрики ще прави само електрически возила и водят преговори със синдикатите за прехода.

Други пък са много по-напред, но както вече стана дума, в последните години от BMW идваха доста противоречиви електромобилни сигнали и е твърде вероятно до две години отново да сменят стратегията.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения