Според пазара, Tesla вече струва повече от Ford

Блог

В този блог: Tesla задмина Ford по пазарна стойност и вече се оценява на $48 милиарда.

Според Bloomberg, в момента пазарната оценка за Ford е на стойност около $45 милиарда, докато тази за Tesla достигна $47.8 милиарда. Интересно развитие предвид факта, че миналата година Tesla е доставила 80,000 коли, а Ford 6.7 милиона...

Акциите на Tesla скочиха рекордно и в момента се търгуват малко над $300 за акция. Основната причина за това е новината, че компанията е доставила 25,000 коли в първо тримесечие на 2017 г. Това очевидно е сигнал за инвеститорите, че Tesla може да изпълнява целите си и реализира растеж преди старта на масовия Model 3.

Точно след този старт растежът най-вероятно ще е много по-голям от сегашния и някои хора усещат добре това – наскоро китайският гигант Tencent купи 5% от акциите на Tesla.

Някои анализатори смятат, че по-високата оценка за Tesla отколкото за Ford просто не се връзва. Ford е стогодишна огромна глобална компания и някак изведнъж стойността й да се изравни или да е под тази на Tesla изглежда странно. Tesla обаче показва невероятен потенциал и ако гледаме на нея като на някой от съвременните IT гиганти с огромна пазарна стойност има известен паралел и логика в това развитие на нещата.

Но ние дори очакваме стойността на Tesla да нарасне много повече само след година, когато на пазара вече ще са Model 3, новите соларни керемиди и комплексни решения за добиване и съхранение на енергия (соларни инсталации и стационарни батерии).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума