Авто криза в Германия – Audi реже инвестициите в ДВГ разработки

Блог

В този блог: Audi пренасочва €10 милиарда към производство на електромобили.

Скандалът с автомобилните емисии в Германия придобива все по-застрашаващи размери след като германските автопроизводители бяха обвинени в картел за прикриване на вредните емисии от колите...

В опит да излязат от ситуацията и да се дистанцират от дизела германските автоконцерни пренасочват инвестиции към развитие на електрическата мобилност. След като Mercedes обяви такива инвестиции, според германския Handelsblatt сега и Audi прави опит да пренасочи около 10 милиарда Евро от инвестициите в разработка на ДВГ системи, за да финансира с тези пари развитието на своята електромобилна програма.

Reuters също писа по темата, като дори се говори за смяна на ръководството на Audi, за да може да бъде изпълнена стратегията. Според източници на агенцията четирима от топ седем мениджъри са набелязани за освобождаване в близко бъдеще, но засега решението не е взето.

Audi вече обяви e-tron Sportback електро SUV за 2019-та, но първо трябва да пусне e-tron Quattro през следващата година. Целта на инвестицията от €10 милиарда е компанията да изкара електромобилите на плюс с около 8% оперативна печалба.

За тази цел е планиран и трети електро модел, но за 2020 г. Заедно с други електро модели на VW той ще заимства технологични елементи от планирания за 2019 г. Porsche Mission E.

Мнението на eCars

Тези инвестиции трябваше да бъдат насочени към разработка на електромобили много по-рано, но едва ли щяха да го направят дори сега през 2017 г. ако не беше Tesla да развали комфорта и ако не се беше развихрил скандалът с емисиите. Все така само обявени (и непотвърдени засега) намерения са – очакваме да видим как ще бъдат реализирани.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Края на статията ми харесва

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари