Премиерата на Audi e-tron quattro се отлага след ареста на Руперт Щадлер

Блог

В този блог: Проблеми забавят официалното представяне на първия електро модел на Audi.

Последните развития около Дизелгейт скандала включват арестуването на изпълнителния директор на Audi през юни, след което компанията анулира събитието за премиерата на Audi e-tron quattro, която трябваше да се състои на 30 август в Брюксел.

Екипът на eCars също имаше планирано участие в събитието, но нещата не само се променят, а и няма конкретна информация. Според Financial Times събитието е препланирано за по-късна дата, в САЩ (вероятно през септември).

Надяваме се забавянето да е минимално и е неприятно, че проблемите около дизела сега предизвикват промени в плановете за електро модели в Audi. e-tron quattro изглежда доста обещаващо, има голяма 95 кВтч батерия и опция за 22 кВт AC зареждане, което го прави доста използваем и практичен.

В същото време в Mercedes продължават да работят по новото поколение EQ електрички, но и там, както и в BMW (iX3) дебютите са за 2019-2020 г.

С това, което знаем предварително, Audi e-tron quattro има по-добри показатели от първите планирани сходни електро модели на Mercedes и BMW. И е планиран за по-ранно излизане на пазара, което сега се променя, но въпреки проблемите преднината може да се запази.

Цената на e-tron quattro изглежда ще е по-висока от тази на Jaguar I-Pace. Audi обяви стартова цена около €80,000 за e-tron в Германия, докато при I-Pace това ще е цената за топ модела (HSE).

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения