С Рено Туизи и ReCluster.bg на Smart Cities в Интер Експо Център

Блог
В този блог: От 11 до 13 март сме на Smart Cities изложението с Регионален Е-Клъстер.

Електрик медия – нашата компания обединяваща четирите ни електромобилни сайта – е сред основателите на Регионален Е-Клъстер, който участва на изложението Smart Cities. Взели сме го и Туизито на eCars.bg, да ни освежава щанда...

Целта на Smart Cities е да провокира вниманието на обществото, институциите и бизнеса към големите възможности на новите технологии за изграждане на екологична дългосрочна визия на съвременните градове, в които се очаква до 2050 г. да живеят около 6.3 милиарда човека.

Така го описват организаторите, а за нас е възможност да се впишем в това описание като демонстрираме всички дейности на компаниите в ReCluster.bg. На щанда представяме основно направлението електрическа мобилност, с произведените от А1 Еко зарядни станции за електромобили, на една от които ще зареждаме демонстрационно и Туизи.

Имаме още и компании за паспортизация на сгради, производство на дограма, технологии за рециклиране, светодиодно осветление, конверсия на автомобили до електромобили и обучение на кадри – все дейности в посока енергийна ефективност.

Организаторите продължават с "Днес 80 % от европейците живеят в урбанизирани територии - градовете заемат само 2 % от територията на земята, но изразходват 75 % от енергията и отделят 80 % CO2" и с изложението Smart Cities се опитват да дадат отговор на въпроса:

Как да се намали консумацията на ресурси и екологичният отпечатък, от една страна, а от друга - да се повиши качеството на живот?

Smart Cities е новаторска концепция, която интегрира понятията интелигентни сгради, мобилност, безжични комуникации, електроразпределение и управление на отпадъци. Тя представлява платформа от интелигентни системи за управление чрез събиране на данни от всички източници, които в реално време отчитат какво се случва в градовете, взимат оптимални решения и правят прогнози.

Регионален Е-Клъстер е в Зала 1 на щанд B9 – ще го познаеш лесно по централно разположения на него Туизи.

{japopup type="image" title="План на изложението Smart Cities - Зала 1" alt="plan_smart_cities" content="images/stories/2015/mar/vei-plan.png" }plan_smart_cities{/japopup}

На изложението участва и Индустриален Клъстер Електромобили, а при първата обиколка след аранжиране на щанда забелязахме Опел Корса конверсия с 16.5 кВт електромотор и 100 Ah батерии.

Този блог ще допълним с още информация и снимки след откриване на изложението.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

забелязахме [B]Опел Корса[/B] конверсия с 16.5 кВт електромотор и 100 Ah батерии

Конверсиите в България не са много, а не съм чувал за тази Корса. Дали ще направите блог за нея?

Rumen Velinov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Ооо да, следобед снимки и събиране на инфо и ще има блог

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения