Nissan LEAF 2016 с 30 кВтч батерия за 180 км реален пробег

Електромобили
В този блог: В тема в MyNissanLEAF форума потребител твърди, че Nissan LEAF 2016 ще се предлага и с 30 кВтч батерия.

Впоследствие щатски Nissan дилър потвърждава за InsideEVs информацията, след което тя е публикувана в сайта...

Форум потребителят bruddahmanmatt посочва още и че от следващата година LEAF ще се предлага с нови цветове, със следните батерии за отделните нива на оборудване:

  • S – 24 кВтч;
  • SV – 30 кВтч;
  • SL – 30 кВтч.

В Европа имената на нивата са съответно Visia, Acenta и Tekna.

Потребителските очаквания са с 30 кВтч LEAF да дава 170-180 км реален пробег, спрямо сегашните 120-140 км (и малко повече с икономично шофиране).

Тази 30 кВтч батерия може да приемем за нещо като преход към Nissan LEAF 2017 (втората половина на 2017 г.), когато моделът се очаква да бъде изцяло обновен и с 200-250 км пробег с едно зареждане.

На този етап от Nissan няма официално потвърждение на информацията, тък като си вървят продажбите на модел 2015 и компанията "не коментира бъдещи продукти". Добавката в пробега е дългоочаквана сред LEAF обществото и освен стари очакваме да привлече и много нови клиенти. С около 160 км пробег и едно бързо зареждане за 30-40 мин за още 150-160 км става по-подходящо за дълги пътувания.

Освен че няма потвърждение от компанията за новата батерия, на този етап няма и цени за LEAF 2016.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума