Renault започва да произвежда Bollore електромобили във Франция

Електромобили
В този блог: В завода на Renault Group в Диеп започна сглобяването на Bluecar електромобила на Bollore.

След подписване на споразумение между двете компании на 9 септември 2014 Renault започва да асемблира Bluecar с купета и части доставени от Bollore...

Заводът в Диеп работи от 1969 и е специализиран за малки производствени серии. В момента там се сглобява Renault Clio RS 200 EDC, както и състезателни коли.

Част от завода е заделена за работата по Bluecar и по сглобяването на електромобилите ще работят 30 служители.

Това осигурява на Bollore достъп до модерна производствена система, а в същото време Bluecar е чудесна добавка за завода.

Bluecar е оборудван с 35 кВт електромотор и 30 кВтч литиево-полимерна батерия – по-голяма дори от тази на новодопристигналия в България KIA Soul EV (26 кВтч батерия). Оптималният пробег е 250 км, но реалният според нас е по-скоро около 200 км, а максималната скорост 120 км/ч.

Досега Bluecar се сглобяваше в Италия.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения