Bollore електромобили ще правят и в завод на Peugeot / Citroen

Електромобили
В този блог: Четириместен електро кабриолет на Bollore сглобяват в PSA от есента.

Bollore очевидно се развива много добре в посока електромобилност – след новината, че Renault ще произвежда коли на марката, ето че и другият голям играч във френското автомобилостроене – концернът PSA – сключва споразумение за сглобяване на Bollore електромобили...

PSA ще прави Bollore модели, които ще се използват в схемата за споделяне на електромобили, набираща все повече популярност във Франция и други страни.

В прес съобщението на PSA е отделено повече внимание на подробностите около стратегическото споразумение, а важната за потребителите информация се свежда до това, че ще се произвежда Bollore Bluesummer – четириместен кабриолет с дизайн на Bollore за градско шофиране с до 200 км пробег.

Обикновено става дума за пробега по новия европейски цикъл за шофиране и реалният вероятно ще е по-скоро в диапазона 150-180 км, но това е доста прилично за градска употреба и дори за кратки пътувания между населени места.

Моделът ще се сглобява в завода на PSA в Рен от септември 2015 г., с капацитет 15 коли дневно (максимум 3,500 годишно). Нямаме идея каква ще е цената, причината за което предполагаме е в това, че колите ще се предоставят под наем (споделяне).

Хитрото и за двата големи френски концерна е, че допълнителното производство на електро коли ще свали средните емисии на гамата. Вратичка в системата е и я използват без колебание.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения