Nissan пуска LEAF 2016 с над 170 км реален пробег

Електромобили

В този блог: Nissan представи официално модел 2016 на електрическия LEAF, с опция 30 кВтч батерия.

Досега най-продаваният електромобил в света се предлагаше с 24 кВтч батерия. С новата официалният пробег (според американската агенция за защита на околната среда) е 172 км...

LEAF има порт за бързо зареждане и на бърза зарядна станция може да се зареди от 0 до 80% за 30 минути. Засега няма информация за времето за бързо зареждане на по-голямата батерия. Обикновено е по-практично да говорим за бързо зареждане от 10 или 15% нагоре, което означава, че времето реално е по-малко от 30 минути.

LEAF 2016 (всички модели) продължава да е с 80 кВт AC синхронен електромотор с макс. въртящ момент 254 Нм, който задвижва предните колела чрез едностепенен редуктор.

По-големият капацитет (25%) на новата батерия се постига с подобряване на структурата на ламинираните литиево-йонни клетки, без да се увеличава физическия обем на пакета. Подобрени са и материала на електрода и химическия състав, в резултат на което е постигната по-висока енергийна плътност и издръжливост.

Досегашната 24 кВтч батерия има по четири клетки в модул, а при новата батерия броят им е осем на модул и пакетът тежи с около 20 кг повече.

Очакваме LEAF да се предлага официално в България от пролетта (или лятото) на 2016 г., както и да има потребители, които да правят по 200 км и (малко) повече с обновената батерия.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

А ние, потребителите очакваме облекчения от държавата (скептичен съм дали и тази година ще се случат). Очакваме и бързи зарядни станции...

Златански
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума