Нов Denza електро модел с над 300 км пробег от Daimler за Китай

Електромобили

В този блог: Заедно с BYD Daimler пуска DENZA 400 електромобил на китайския пазар.

Моделът е продукт на съвместната компания Shenzhen BYD Daimler New Technology Co., Ltd и е с обявен пробег от 400 км с едно зареждане. Очакваме реалният да е около 320-330 км...

За DENZA 400 е разработена нова батерия с капацитет 62 кВтч, но със същия обем като предишния 47.5 кВтч модул. Обявяват пробег от 400 км с едно зареждане, но има логика да сравняваме DENZA 400 с Chevrolet Bolt, който с 60 кВтч батерия се очаква да изминава 320 км с едно зареждане.

Новият DENZA 400 се задвижва от електромотор със 135 кВт пикова мощност и 300 Нм макс. въртящ момент (68 кВт и 177 Нм номинал). За сравнение, моторът на базовия DENZA модел на ток е с пикова мощност 86 кВт (290 Нм) и същите показатели за номинална мощност.

Първото поколение DENZA електромобили излезе на пазара в Китай през 2014 г. и през миналата 2015-та са продадени почти 3,000 броя. С добавянето на новия модел капацитетът на производствената линия ще бъде увеличен в зависимост от търсенето.

Вероятно много хора се питат защо Daimler предлага електро модел с толкова пробег за китайския пазар, но не и в Европа. Има различни причини, сред които желание за добро позициониране на китайския пазар, където и производството е по-евтино. От друга страна така компанията може да тества технологията преди да я предложи в Европа и особено в Германия, където изискванията са значително по-високи.

Но Daimler електромобили ще има и за Европа. Очаква се на автосалона в Париж тази есен Mercedes-Benz да покаже нов електро модел с голям пробег и дори да обяви нова марка специално за електромобили. Според слуховете тя може да се казва EQ и да излезе на пазара около 2019 г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума