Така се краде Tesla Model S професионално

Електромобили

В този блог: С подходящите средства и методи се крадат успешно и Tesla електромобили.

Tesla Model S се проследява лесно и не е от най-крадените коли. Това обаче не означава, че краденето е невъзможно и два скорошни случая го потвърждават...

Два нови Tesla Model S са откраднати наскоро в Германия пред домовете на своите собственици от Есен и Дюселдорф. Колите са обявени за откраднати и в германския Tesla Motors Club форум вече има тема с няколкстотин поста по въпроса.

Колата от Есен е чисто нов сив Model S 90D обявен за откраднат на 2 август. Собственикът казва, че колата е открадната докато е била паркирана пред дома му, като дистанционните за отваряне са все още у него, но до средата на месеца нито полицията, нито от Tesla са окрили нещо.

Подобна е и ситуацията с Tesla Model S P90D в Дюселдорф, обявен за откраднат на 11 юни. И за тази кола няма информация.

В TMC темата вече има много коментари, като основната теория е, че крадците най-вероятно са успели да хакнат Tesla профилите на собствениците, единият от които е признал за лесна парола. Съответно, със summon функцията за извикване на колата можеш да я придвижиш на някакво кратко разстояние и качиш, например, в камион.

Последният ще е нужен, при това с каросерия блокираща GPS сигналите, за да не може да се проследява колата. Вероятно едно от първите неща, които крадците също така са направили, е да махнат sim картата на колата. Трябват си умения за такова нещо и очевидно някой ги има.

Сигурно имат и отговор на въпросa какво ще правят с колите, защото ако ги препродадат те лесно могат да бъдат засечени при първото включване на Supercharger станция, а за да не бъдат открити никога не трябва да минават през официален сервизен център.

Другото e да са откраднати, за да бъдат разглобени на части, но и там има грижи. Батерията 100% е защитена и вече има не един и два случая, при които след опити за ремонти в неоторизирани сервизи Tesla отказва да активира колите.

Каквото и да са решили хората откраднали тези два Model S, показателно е, че са успели, но техният успех няма как да не провокира увеличаване на нивото на защита от кражби от страна на Tesla. Поне досега там са показали, че реагират бързо на всякакви неща свързани с произвежданите от тях електромобили.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума