Разлика в пробега на Tesla Model X с 20" и 22" джанти

Електромобили

В този блог: С 22" джанти Tesla Model X губи 10-15% от пробега спрямо с 20" джанти.

Засега Model X няма калкулатор за пробега като на Model S, но при избор на 22" джанти за Model X в конфигуратора на Tesla има предупреждение за значителна загуба на пробег...

На много хора сигурно ще се стори странно или дори смахнато да се коментират такива екстравагантни щуротии като колко влияят на пробега на електромобил разни огромни джанти. Tesla Model X обаче е точно с такива и се оказва, че най-големите дърпат прилично количество ценни йони от батерията.

Според сайта на Tesla, ако избереш 22" Onyx Black или Silver Turbine джанти за Model X, трябва да се подготвиш за 10-15% загуба на пробег или по-точно до около 65 км.

Получава се така, че плащаш допълнително $5,500 за 22" джанти, като в същото време губиш около $10,000 в пробег (ако отчетем цената за ъпгрейд на батерията). Изглежда много, защото при Model S разликата е до максимум 4.5%, но притежатели на Model X споделят по форуми и във фейсбук за допълнителен 10-12% пробег след като са слезли от 22" на 20" джанти, което потвърждава предупреждението на Tesla.

Малко или много, мнения различни, а красотата си има цена. Ако искаш наточен Model X с яки джанти, ще трябва да се примириш с допълнителния разход на енергия.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума