След електробуси BYD започва да прави и камиони за отпадъци на ток

Електромобили

В този блог: Най-големият парк от електро камиони за почистване прави BYD.

Проектът се реализира в партньорство между BYD (Build Your Dreams) и Beijing Environmental Sanitation Engineering Group и включва 26 различни модела с товароподемност от 1 до 32 тона...

Изненадащо е, защото вече се намират возила за отпадъци на ток, включително у нас Crane Ltd. от Пловдив предлага такива на френската фирма Goupil, но толкова много модели и разновидности е нещо, което досега не сме виждали.

Освен за събиране и за превоз имат и улични метачки (предполагаме като тази в Бургас), камиончета за вода (Goupil предлагат такъв модел), превоз на опасни товари, както и модел с хладилна товарна част.

Следващото направо ни шокира: Beijing Environmental планира да замени 45 процента от настоящия дизелов парк с електромобилен още до края на тази година и целия до края на 2017 г. Но те вече си имат цели 22 броя 16-тонни електро камиони за почистване от BYD, та явно действат много бързо.

Специално тези са с 350 кВтч батерии, които се зареждат за три часа и половина (вероятно на 100 кВт DC зареждачка) – това стига за 7 часа работа или над 400 км пробег. Направили са и още нещо много полезно и удобно. При нужда всеки от камионите може да зарежда другите.

Задвижването е комбинирано – електромоторът, трансмисията и диференциалът са в един интегриран модул, което подобрява ефикасността и позволява добавянето на повече батерии. Камионите са оборудвани още с камери за 360° видимост, така че шофьорът да може да наблюдява оперативния процес.

По отношение на оперативните разходи, ето едно сравнение: при 8-тонен електро камион те са наполовина на тези при дизелов. А за шума – разликата я знаем (или подозираме) каква е всички.

От: Hybridcars

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения