Електрическият Mercedes-Benz eTruck почти готов за производство

Електромобили

В този блог: Концепцията за електро камион на Daimler придобива реални форми.

След като преди два месеца Mercedes-Benz представи прототип на електро камион, сега виждаме и как изглежда пред-производствената версия...

Дизайнът е различен от стандартната ни представа за съвременен камион и сега Urban eTruck е на голямото индустриално изложение в Хановер. Тъй като няма нужда от радиаторна решетка, например, eTruck се охлажда през отвор над кабината.

Използват шаси от съществуващ модел, на което са монтирани трите оси на 26-тонния eTruck, чийто пробег според Mercedes е до 200 км с едно зареждане (колкото на показвания на същото изложение електрически бус VW e-Canter). Нямаме идея дали е по новия Евро цикъл за шофиране и при какви условия се предполага, че ще постига такъв пробег.

На мястото на дизеловата система има два асинхронни трифазни електромотора, монтирани близо до двете задни колела, с обща мощност 250 кВт (339 кс) и 1,000 Нм въртящ момент.

Батерията е 400V литиево-йонна с капацитет 212 кВтч и тъй като се състои от три модула, при нужда от по-малко пробег един или два от тях може да се свалят. Може също така да се добавя четвърти модул за повече пробег. При стандартна конфигурация зареждането на трите модула отнема до три часа от CCS DC зарядна станция.

Вътре има централен 12.3-инчов екран за шофьора, показващ информация за системата и триизмерна навигация. Над него има хоризонтален индикатор за нивото на заряд в батерията.

Засега няма информация за цената на Urban eTruck, нито кога точно ще започне производството.

От: Hybridcars


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения