Електрически Volkswagen I.D. за към 2020-та

Електромобили

В този блог: Точно преди старта на салона в Париж виждаме графики на бъдещ VW електромобил.

Първоначално се говореше за 2018 или 2019 г., но сега в прес съобщението на компанията пише за премиера през 2020 г. на изцяло разработения от самото начало електрически модел с кодово име I.D....

Това означава, че не е електро версия на съществуващ модел от гамата, като VW e-Golf и e-Up!, а нов електрически концепт с обещания за пробег от 400 до 600 км. С горчивия вкус в устата от дизелгейта, обаче, засега приемаме инфото от VW с резерви.

Според компанията, с новия I.D. концепт, показан днес онлайн, за Volkswagen започва отброяването към една нова ера. Само дето сегашната много я разтягат – конкуренцията е вече с второ поколение електро коли и даже им удвоява пробега.

I.D. е базиран на Modular Electric Drive Kit (MEB) платформата за електромобили, при чиято разработка целта е интериорът на VW електро колите да е по-просторен. Колко просторен? VW казва, че I.D. ще е с вътрешния обем на Passat, но външно колкото Golf.

Вероятно го планират чак за 2020 г., за да имат време да разработят достатъчно добре концепцията със скриване на волана в таблото (както и други нови елементи). Това със скриването на волана е защото моделът е демонстрация и на безпилотната технология на VW за бъдещето. Може пък и да ни оставят на нас време да свикнем с неща като "влизаш в колата, воланът ти се скрива някъде напред и колата потегля сама"... Каквото и да си говорим, факт е, че го дават бавничко с електромобилите.

vw-id-elektro-concept

Иначе в този си вид концептът е доста различен от традиционно консервативните линии на VW. Няма я стандартната решетка отпред, а колелата са почти плътни, за повече аеродинамика. Да видим какво ще се промени до 2020 г. – тогава е много вероятно да сме свикнали с джаджи, които сега намираме за новаторски или странни.

От: Automotive News


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site
Последно редактиран Преди 7 години от Мартин Хаджистойков Zlatan
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site
zlatan
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения