Нов Fisker, този път само на ток и с до 650 км пробег

Електромобили

В този блог: Fisker EMotion е новата изцяло електрическа кола на Fisker Inc.

Напоследък Хенрик Фискър, създателят на Fisker Karma, пускаше по мрежата разни снимки от нова разработка на бъдещ свой електромобил, който сега разкрива изцяло под името Fisker EMotion...

Отпред колата е натруфена с доста отвори и чупки, но странично изглежда много оптекаема, което предполага добра производителност и ефикасност. Толкова добра, че според Фискър новото му EMotion творение ще може да изминава до 650 км с едно зареждане. Към това може да се добави интересният факт, че максималната скорост не е ограничена като при много електромобили – 260 км/ч обаче са легално използваеми само на някои аутобани в Германия.

Дизайнът на Fisker EMotion е много различен от този на Karma и вместо голяма предна част и тесен интериор като в първата проба, сега имаме точно обратното – скъсена ниска предница и изтеглено напред челно стъкло, които отварят повече място в интериора.

Отзад има интегриран спойлер и функционален дифузьор, но нали Фискър е дизайнер, мушнал е и нещо екстравагантно в новия модел – отварящи се срещуположно и нагоре врати като крила на пеперуда. Според него това улеснява влизането и излизането от колата.

Купето е изработено от панели от въглеродни влакна, монтирани върху алуминиева рама, в която е интегрирана батерията. Тя е производство на Fisker Nanotech – съвместно дружество между Fisker Inc. и Nanotech Energy Inc. Остава да разберем доколко са реални тези обявени 650 км пробег с едно зареждане.

В духа на днешните разработки, в EMotion ще има и хардуер позволяващ на колата да се управлява сама, когато компанията получи одобрение за това. Засега не е ясно от кой производител ще идва този хардуер, но прекратилата отношенията си с Tesla Mobileye е възможен вариант.

Fisker EMotion ще се произвежда от VLF, която Фискър притежава отчасти, с първи заявени доставки в средата на 2017 г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари