Mazda планира някакъв електромобил до 2019 г.

Електромобили

В този блог: Mazda най-накрая обяви, че ще изкара електро модел до 2019 г.

Досега компанията странеше от електрическата мобилност, като преди време представи само един електрически вариант на Demio (Mazda 2)...

Промяната в нагласите е заради това, че в Mazda очакват до 2020 г. вече да има 5-10% пазар за електромобилите в глобален мащаб, което от своя страна да намали цените на батериите.

На този етап не е взето решение кой модел на Mazda ще се прави и в електрически вариант, но има индикации, че компанията може да обедини сили с Toyota за съвместна разработка. Тя обаче вероятно ще е точно вараинт на ДВГ модел при това в малка серия.

Според Киоши Фудживара, който отговаря за разработките в Mazda, "ако са нужни големи количества батерии значи ще ни трябва нова платформа, ако не – няма нужда от такава". Точно това обяснява мнението ни, че по-скоро ще направят малка серия и ще е "заводска конверсия" – електро вариант на ДВГ модел.

Но тенденцията вече е неизбежна и в Mazda знаят това. Фиоши добавя: "Естествено, че ни трябват електромобили. Както знаете, в Норвегия, енергията идва от водата... а това означава, че електромобилите са много по-подходящи за страната. Но в САЩ или Китай... Затова се фокусираме върху ДВГ моделите, но в някои региони ни трябват електромобили, така че през 2019 или дотогава ще пуснем електромобили където е необходими по света."

Така я разбират в Mazda сега и в следващите няколко години електрическата мобилност. Предстои да видим какво точно ще направят.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения