Студенти от калифорнийски университет купуват 20 електробуса

Електромобили

В този блог: Университетът Ървайн изцяло заменя дизеловите си автобуси с електрически.

Новите електробуси ще влязат в действие от следващата учебна година и ще бъдат безплатни. Разходите по закупуването на новите автобуси се покриват основно от студентите...

Калифорнийският университет Ървайн ще бъде първият университет, преминал към изцяло електрически автобуси. Фирмата за превозни услуги Anteater Express, която се финансира и оперира от студенти, ще закупи 20 електробуса от BYD на стойност 15 милиона долара. Автобусите ще влязат в действие за учебната година 2017 - 2018 заедно с един водородо-електрически автобус.

Студентите са гласували да плащат до 40 долара на всеки три месеца за да покрият разходите за закупуването. За сметка на това получават безплатен транспорт без емисии. Цялата система ще осигурява над 2 милиона превоза годишно.

Редица студенти са въодушевени от новите превозни средства и приканват другите университети в страната да последват техния пример. Президентът на BYD America Стела Ли споделя, че компанията се гордее, че ще предостави новите електробуси на университета Ървайн. Новите допълнения са в подкрепа на целта на университета да сведе до минимум изпусканите въглеродни емисии от мрежата си от транспорт и сгради до 2025-та.

Инженерният професор Скот Самуелсен споделя, че според него идващите технологии скоро ще елиминират вредните емисии при производството на електрически и водородни превозни средства. Това ще направи електробусите напълно без вредни емисии.

От: Electric Cars Report


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения