MAN започва тестове на електро автобуси и камиони, първи малки серии от 2019 г.

Електромобили

В този блог: Камиони и автобуси на ток влизат до две години в гамата на германския производител MAN.

И по нашите пътища, като в много други държави, се движат много камиони произведени от MAN. Голяма част от тях вече са стари, шумни и силно замърсяващи и новината, че се задават електрически версии е знак, че и в сферата на тежките камиони се задава електро промяна...

Според германското онлайн издание Electrive, в MAN вече правят вътрешни тестове на електрифициран камион, а от ноември 2017 г. започва и реален ежедневен тест с девет партньора на Австрийския съвет за устойчива логистика (CNL) включващ 15 от най-големите австрийски компании в сферата на търговията, логистиката и производството. MAN Truck & Bus е член на Volkswagen Group и CNL.

До 2018 г. MAN ще представи също пред-производствена версия на електрически автобуси и до края на 2019 ще започне производство. За сравнение, в Китай вече са произведени над 100,000 електробуса.

При камионите MAN предвижда, след практическите тестове, от края на 2018 г. да започне и производство на малки електро серии в завода на Steyr.

MAN City-Truck концептуалният модел се задвижва с 250 кВт електромотор с 2700 НМ въртящ момент, свързан към задната ос чрез кардан, но без трансмисия. Кормилната уредба, въздушният компресор и климатикът са електрически и се контролират от система за управление на енергията.

Засега няма конкретна информация за капацитета на батериите, но според компанията при пълен заряд, в зависимост от употребата, тестовият камион изминава до около 200 км с едно зареждане.

Серийното производство на електрически MAN камиони се очаква да започне през 2021 г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

От: Electrive

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума