Евро премиера за VW I.D. Buzz на автосалона в Женева (видео)

Електромобили

В този блог: След премиерата в Детройт, електрическият Buzz на подиума в Женева този месец.

Вдъхновен от култовия Volkswagen Bulli от 60-те години на 20-век, I.D. Buzz е вторият I.D. модел от Волфсбург, представен с кратко тийзър видео преди премиерата в Швейцария по време на автосалона в Женева от 9 до 19 март...

В последните години автопроизводителите определено избягват миниван категорията, но ето че се задават такива нови модели, при това електрически. Поне на мен името ми пасва много, а и съм голям фен на минивановете. Ако не се появи нещо по-добро докато излезе на пазара, засега Buzz ми е абсолютен фаворит за смяна на големия семеен Chevy Venture.

Няма и да се лишим от кой знае колко пространство като гледам размерите – дължина 4,942 мм и ширина 1,976 мм. Може даже да е по-обемен вътре, заради по-компактната електромобилна архитектура.

Мощност и дърпане обаче ще има в повече на богато – I.D. Buzz е с два електромотора и макс. мощност 275 кВт. Батерията е сред най-големите обявени сега – 111 кВтч. След 2-3 години може да не е така, но с нея трябва да може да минава по 500 км нормално каране или повече от 300 км динамично. За сравнение Chevy Bolt прави по 380 км с един заряд на 60 кВтч батерия.

volkswagen-id-buzz-elektricheski-koncept

Гледам на модели като този като на компенсация за мръсотията, която VW предизвик(в)а със своите (ужасни за мен) дизели. Сигурен съм, че не всички мислят така, но имаме право да получим тази компенсация под формата на нови чисти и свежи модели като Buzz от Volkswagen. А и си е много 'пикникарски', така :).

От: Electrive


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума