Немските пощи ще удвоят производството на електрическите StreetScooter

Електромобили

В този блог: Немските пощи, част от DHL Group увеличават производството на собствените си електрически ванове.

Поради големия интерес и нуждите на компанията, производството на StreetScooter ще бъде удвоено тази година. След като компанията обяви плановете си за логистични услуги без вредни емисии до 2050-та се превръща в двигател на електрическата товарна мобилност...

Немските пощи, част от DHL се ориентират все повече към електрическа мобилност. Във връзка с високото търсене и нуждите на компанията за опериране в Германия и Европа, DHL ще удвои производството на собствените си електрически превозни средства от 10 000 на 20 000 до края на годината. За да бъде постигната целта, ще бъде наета нова производствена база в Северен Рейн-Вестфалия.

Освен удвояването на собствената си флота от около 2 500 StreetScooter-а, немските пощи планират увеличение на продажбите към други компании. Поне половината от произведените тази година електрически ванове ще бъдат предлагани на общински администрации, стратегически партньори и клиенти с големи флоти от превозни средства.

Годишното производство на StreetScooter ще бъде разделено на почти равни дялове между моделите Work (с около 4 м3 товарен обем) и Work L (8 м3). Цената на базовия модел започва от 32 000 евро, а при поръчка компанията предлага и подходящата зарядна инфраструктура. В началото на 2018-та се очаква и моделът с най-голям товарен обем засега Work XL (около 20 м3).

"Големият интерес към StreetScooter и амбициозните ни планове за опазване на околната среда ни окуражиха да продължим развитието си в електрическата мобилност и да направим знанията си достъпни за други." сподели Юрген Гердес, член на борда на директорите на част от DHL Group. Само преди няколко седмици Немски пощи, част от DHL Group стана първата логистична компания обявила плановете си да занули емисиите си причинени от логистика до 2050-та.

От: Electric Cars Report


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума