Нов електро концепт за Шанхай и от Audi

Електромобили

В този блог: Миналата седмица VW пусна графики на пореден електро концепт, а сега е ред на Audi.

Германците очевидно са решили да използват китайското авто изложение, за да покажат какви електро модели приготвят и изглежда се опитват да наваксат изоставането, причина за което може да е вътрешна опозиция...

Нарекли са новото творение Audi e-tron Sportback concept, без на този етап да има каквито и да било технически данни. На скиците в задната част не се виждат ауспуси и вероятно става дума за изцяло електрически концепт, а не за плъгин хибрид като Audi A3 e-tron.

Под покривалото не се виждат толкова шантаво огромни колела като на графиките, но решетката си е баята и из нета моментално плъзнаха коментари в стил "Audi се опитва да се състезава с Lexus за най-голяма и грозна решетка ли?".

Попаднахме и на особено интересен за нас коментар, в който потребител пише, "Сега не мога да кажа много, но Audi се намира в най-голямата си криза, не по отношение на продажбите, а на лидерството. Старите петролни глави трябва да си отидат, идват нови прогресивни хора и цялата компания, особено техническият отдел, сега е в интензивна преструктурираща фаза".

Това ни напомня на посещението ни в Мюнхен през 2014 г. за електромобилното изложение eCarTec, когато eGolf беше изложен само вътре, нямаше коли за тест. Отидохме до VW салон, пред който имаше зарядна станция и младият VW левент, когото попитахме за тест драйв ни изгледа изненадано. След това каза, че зарядната станция е монтирана едва миналата седмица, подсмихна се с някакви думи от сорта на "ще видим дали ще ги бъде тия електромобили" и започна да ни търси кола. След като поговори по телефона каза, че в Мюнхен в момента има един eGolf. Какво? Един? Разбрахме, че няма да го бъде и се отказахме. Ясно беше, че не го взимаха на сериозно, поне тогава. Май сега нещата седят по съвсем друг начин.

Иначе, концептът изглежда доста футуристично – толкова, че чак не ни се вярва компания като Audi да изскочи изведнъж на пазара с такъв модел. Просто всичките големи компании са еднакви в това отношение – правят страшни гъзарии, а после ги правят далеч по-обикновени.

Засега им престои първо да изкарат електрическият e-tron Quattro през 2018-та, а по време на салона в Шанхай ще разберем повече за новия концепт.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения