Формула E обяви програмата и три нови дестинации за сезон 2017/2018

Електромобили

В този блог: Електрическата формула се завръща с рекорден брой състезания и нови три дестинации за предстоящия сезон 2017/2018.

Стартът на новия сезон ще бъде в Хонг Конг с първото двудневно състезание, което ще се проведе на 2 и 3 декември.

Този път календарът включва по-компактен график и две двудневни състезания в Хонг Конг и Ню Йорк, а трите нови дестинации на Формула E са чилийската столица Сантяго, Сао Пауло в Бразилия и Рим./p>

Ето какво сподели и Алехандро Агаг, основател и главен изпълнителен директор на Формула Е след обявяването на програмата.

"Формула Е продължава да разширява календара и присъствието си на ключови пазари, в допълнение към нарастващия списък от партньори и производители, които се присъединяват към електрическата революция. Нашият приоритет е да изградим дългосрочни споразумения с градовете, в които се вече се провеждат състезанията ни и Сезон 4 определено е стъпка в правилната посока."

Нови батерии от Сезон 5

Батериите, които колите във Формула E използват в момента, издържат едва 30 минути и се налага шофьорите да сменят колата с друга с напълно заредена батерия, за да могат да завършат състезанието.

От следващия сезон батериите на Williams Advanced Engineering ще бъдат заменени с тези на McLaren и Lucid Motors, които издържат цял час, като това ще позволи на всяка кола да завърши състезанието на един дъх.

Porsche във Формула E?

Според доклад на Autosport, главният изпълнителен директор на Porsche Оливър Блум, членът на борда Майкъл Щайнер и техният технически ръководител от екипа на LMP 1 Андреас Сейдъл са се срещнали с Алехандро Агаг по време на състезателния уикенд в Монако миналия месец.

"Получихме покана от Алехандро Агаг, за да погледнем и преживеем Формула Е за първи път", споделя Сейдл за Autosport по време на уикенда в Льо Ман. "Поканата е много интересна за нас макар все още да не сме напълно готови технологично".

Porsche спечели последното издание на Льо Ман за 19-ти рекорден път, но състезанието не мина безпроблемно за хибридните коли, които регистрираха редица проблеми с електромоторите си и това вероятно е една от причините в Porsche да не са на 100% убедени, че са готови да се включат във Формула E.

Ето я  и програмата на Формула E за Сезон 2017/2018

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

силно се надявам да има скоро и WRC-e!

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума