VW показа новата си тестова ел. кола и концепция за мобилно зареждане

Електромобили

В този блог: VW показа новата си тестова електрическа кола и концепция за мобилен робот-зареждачка.

Изследователският екип на Volkswagen сподели някои от новите и съвременни технологии, по които компанията работи - включително и нов тестов електромобил...

Докато Елон Мъск обявяваше кога ще започне производството на Tesla Model 3 от VW не пропуснаха да се възползват от момента и да представят новата си изцяло електрическа тестова кола и концепция за зареждане посредством "мобилен робот".

Новата тестова ел. кола, която на пръв поглед доста прилича на Голф ще се използва като тест за предстоящите програми на VW за електрически автомобили, като I.D.

"Работим по следващото поколение електромобили и се стремим да създадем кола, която да изминава поне 400 километра с едно зареждане. Леката архитектура е проектирана за максимална безопасност при катастрофата, включително батерията. Самата тя, е базирана на усъвършенствани литиево-йонни клетки и ефективността на електрическия мотор е оптимизирана."

Volkswagen ще използва платформата за тестване и на други технологии свързани с електрически автомобили и ще доразвиват новата си идея за "мобилен робот-зареждачка".

Не една и две компании в днешно време се опитват да намерят универсален и супер удобен начин за бързо зареждане на електромобилите, но идеята на VW определено не изглежда като нещо което би станало масово приложимо. Или пък не?

Плановете им засега са такива роботи да се използват в подземни гаражи и многоетажни паркинги и екипът им от експерти в момента доразвива технологията.

Няма две мнения по въпроса с удобството от бързото зареждане и, че това ще е основен фактор за покупката на автомобил, но имат ли наистина подобни решения някакво реално приложение или VW трябва просто да се фокусират върху по-бързото изкарване на кола на пазара, вместо да хвърлят време и ресурси в изследване на подобни проекти?

Ето как изглежда и въпросният робот, който зарежда колата безжично

Мобилен робот зареждачка 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения