Вече може да се поръчва Mercedes eVito – първи доставки от втората половина на 2018 г.

Електромобили

В този блог: Резервациите за електрическия Mercedes-Benz Vito са отворени, доставки от Т3 на 2018 г.

Всички ванове на Mercedes-Benz ще се предлагат в електро варианти, като за начало започват с eVito. Сега с поръчки, от втората половина на 2018 г. започват и доставките...

Базовата цена на eVito е €39,990 (в Германия и без ДДС), като в нея за първите 1000 клиента Mercedes включва обслужващ пакет със зарядна станция. След това от 2019 г. компанията пуска също и електрически Sprinter, както и Citan с висок покрив.

Батерията на Mercedes eVito е с капацитет 41.4 кВтч, с който според компанията е възможен пробег около 150 км. При студено време и лоши условия пробегът спада с най-много 50 км. С такава батерия очакваме около 200 км пробег, но Vito все пак е по-голямо возило и тепърва има да установяваме какъв разход на енергия ще дават товарните ванове.

Моторът на електрическия Vito е с мощност 84 кВт (114 кс) и макс. въртящ момент 300 Нм. Максималната скорост е 120 км/ч и може да бъде ограничена до 80 км/ч за градски условия.

За начало Mercedes-Benz предлага две версии на eVito: дълга база – 5140 мм екстра-дълга база – 5370 мм дължина. Максималният товар е 1073 кг, с товарен обем 6.6 м3и общо позволено максимално тегло 3200 кг.

В момента на пазара се предлага само един електрически ван и то само във Франция – Renault Master ZE с 33 кВтч батерия. Докато дойде време за eSprinter, Master ZE най-вероятно вече ще се предлага и в други държави, а може и да видим други предложения (от Iveco, например).

Нямаме информация дали първите доставки на eVito от догодина ще са само за Германия. Когато научим нещо по въпроса, ще споделим.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума