След разбиващ тест Mercedes връща рентакарски Model X с €83.000 сметка за оправяне

Електромобили

В този блог: Daimler разглоби и тества без разрешение частен Tesla Model X и си спретна скандал.

Историята е от лятото, но сега вижда бял свят и това е причината да се заформи скандал по въпроса. А именно – Mercedes-Benz наема от Sixt Tesla Model X, подлага го на всевъзможни тестове, разглабя го и го връща в състояние налагащо ремонти и обща сметка за над 83 хиляди Евро...

Daimler наема колата за седем седмици през лятото от Sixt, през малката мюнхенска фирма за коли под наем Elektromotron. Сложна схема и чудно защо не са го направили по някой от другите възможни начини – чрез служител или да купят употребявана кола?!? Сега случаят е раздухан от германското издание Spiegel, където не липсват подробности за казуса.

Явно са разцъкали здраво сувчето, с всевъзможни тестове на жега, студ, вибрации, разглабяне и всякакви такива неща. Сглобили са го преди да го върнат, но изглежда не са се справили много добре. Или не са искали.

След като получава колата обратно собственикът на Elektromotron е потресен и му се доревало. Според оценката на Dekra за щетите и заедно с пропуснатите пари за наем сумата възлиза на общо € 83,523.35. До момента Sixt е изплатила €18,500. Човекът няма пари да съди гиганти като Daimler и Sixt, която след подадената през октомври жалба отговаря с "разчитайте на нас, че ще разгледаме случая"...

За Mercedes има логика в това да разгледа под лупа Model X, защото предстои да изкара свой електро SUV (EQC) на пазара през 2019 г. Audi вече направи същото и се готви да пусне e-tron quattro през 2018 г., но се сдоби с Model X и по никакъв начин не си подложи за подобен скандал, който Daimler си навлече сега.

Супер, но защо така? Озадачаващо изпълнение на германците, които вече си имат история с Tesla и сравнително скорошни закачки с Елон Мъск.

Да видим дали този скандал ще се развие и как.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

горките ..., с това си мислене имат "голямо" бъдеще!!
тъжното е, че са голяма европейска фирма и явно им предстои стръмно надолнище, 'щото това с мисленето най-трудно се променя.

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Мизерници!
А дали не е направено и раздухано нарочно за да охладят ентусиазма на хората към споделянето на автомобили?

Веселин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Немците отдавна не са това което бяха.

Георги
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения