Porsche Cayenne тегли Mission E при тестове (за пробег) в студа

Електромобили

В този блог: Първият електромобил на Porsche вече минава зимни тестове.

Попаднахме на пост в Porsche Mission E Norway фейсбук групата, от който се вижда, че електромобилът е на обиколки някъде из северните страни, за тестове на пробега и издръжливостта в студено време. Porsche обещава около 500 км пробег, което в студени зимни условия ще е трудно постижимо и сега екип на Autocar е прихванал модела в тестове на техниката...

В Porsche са си приспособили интересна система за тестовете – явно прототипът е останал без ток или пък му е много малко, та го дърпат с твърда връзка с Cayenne. Покрай тази връзка се виждат и кабели, което би трябвало да означава, че зареждат електромобила в движение.

Porsche тества Mission E прототипи от няколко месеца и според шефа на развойния отдел на компанията Михаел Щайнер работата по дизайна на модела е приключила и окончателният вид ще е много близък до добре приетия концепт.

Наскоро писахме, че според Automobile Magazine базовата цена на Mission E може да се очаква около $75,000 - $80,000 (~€65,000), но според Autocar тя ще е по-скоро около £100,000. Това е почти двойно повече и е доста по-близо до цените на Porsche, така че на този етап приемаме втората версия за по-меродавна. Може би в Европа ще видим реални цени от сорта на €95,000.

Засега продължаваме да използваме името на концепта – Mission E – но директорът на Porsche Оливер Блуме казва, че това няма да е името на производствения модел.

Планът е окончателната версия да бъде показана през 2019 г. и доставките да започнат през 2020 г. Това дава още време на Porsche за тестове на всякакви електромобилни компоненти и може би дори на батерии с твърди електролити.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума