Китайски Mercedes със 70 кВтч батерия и 400км пробег за под $50,000

Електромобили

В този блог: Daimler пуска нов електромобил на китайския пазар съвместно с BYD.

Насред множеството концепции най-накрая и новина за реален електромобил, който започва да се продава на китайския пазар...

Днес Daimler представи нов изцяло електрически автомобил под марката Denza в партньорство с BYD в Китай, където чуждестранните производители работят усилено по електрификацията на своите превозни средства.

В дизайна се открояват светодиодни фарове" tiger eye" и извити LED задни светлини, а вътре се вижда по-голям 9-инчов сензорен екран като разлика спрямо предишната версия.

Подобрените услуги за свързване включват решения за зареждане и ново приложение за смартфони DENZA, чрез което може да се локализират над 112,000 места за зареждане в цялата страна.

Колата също така е била тествана на много ниски температури до -40 градуса и идва с нова по-голяма батерия, която ще й позволява да изминава около 500 км с едно зареждане.

Вместо батерия с капацитет от 62 кВтч DENZA 500 е оборудван с нова по-голяма батерия с капацитет от 70 кВтч, което прави пробег от 500 км възможен, но по-скоро става въпрос за нещо от сорта на 400 км тъй като обявеният NEDC пробег с едно зареждане на колaта е около 450 км.

Очевидно Daimler свързва номера на модела с пробега на колата и затова обявява 500 км, както направиха с Denza 400 миналата година, но дали това е вярно и при какви условия се постига, най-вероятно ще разберем през следващите няколко месеца.

Denza 500 ще се предлага с два варианта на мотора с макс. мощност от 86 кВт и 135 кВт. В Китай потенциалните купувачи на новото возило ще могат да се възползват от местни субсидии, които могат да свалят цената на базовия модел до $47,600.

Ето и няколко снимки на новият електромобил, които бяха пуснати днес редом с официалното обявяване на колата.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума