Bild пусна снимка на първия масов електромобил на VW от серията I.D

Електромобили

В този блог: Така вероятно ще изглежда производствената версия на първия масов електромобил на VW.

Съвпадение или не паралелно с представянето на новият електрически SUV модел на VW за китайския пазар на автомобилното изложение в Китай по мрежата плъзна и снимка, за която се твърди, че показва как ще изглежда първият масов електромобил на марката за Европейския пазар.

Снимката бе изначално публикувана от немското списание Bild, където се твърди, че така ще изглежда производствената версия на първият масов електромобил на VW от марката I.D, който ще се казва Neo.

Сравнявайки го с показният миналата година първи прототип определено има доста прилика.

В публикацията на Bild се говори за пробег от над 600км, но това са цифри по стария NEDC стандарт и по-вероятно ще бъде този модел да бъде с реалистичен пробег от не повече от 400км. Кой знае де, може и да ни изненадат приятно след две години, когато се очаква колата да влезе в серийно производство.

VW обяви преди време, че планира да пусне този модел на цена от $7,000 - $8,000 по-ниска от тази на Tesla Model 3, но за да се случи това вероятно ще трябва да има редица компромиси свързани с пробега и батерията.

Китай обаче е с приоритет на този етап и в момента VW хвърля повече усилия за покриване на изискванията на местно ниво и тази седмица представи първият си SUV модел за местния пазар, който е съвместна продукция с JAC.

Марката под която този модел излиза на пазара се казва SOL, а на пръв поглед колата изглежда като ребрандирана версия на iEV7S модела на JAC.

И в този случай от VW не пропуснаха да обявят пробег по NEDC стандарта, който показва над 300км пробег с едно зареждане, но в реални условия вероятно цифрата ще бъде по-скоро около 200.

Не е кой знае какво, но пък ще струва $19,000 с включени субсидии! Ето го и как изглежда.

SUV_E20X_SOL_VW-CHINA

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари
  Пускането на коментари е забранено от администратор

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения