FIAT, Chrysler, Jeep с изцяло електрически модели до три години

Електромобили

В този блог: След дълго и упорито отричане на електромобили FCA обяви програма за електро модели.

Човекът начело на алианса Серджо Маркионе не веднъж се е изказвал доста критично за електричките и че е абсолютна загуба да ги правиш, но развитието на електрическата мобилност е много интензивно и FCA също се включва в тенденцията...

Новото при компанията засега е само официален анонс, но явно ще правят електромобили – в рамките на следващите четири години ще има нови електро модели от Jeep, Maserati и FIAT.

Електрическото порфолио на FCA в момента включва само FIAT e500 и Chrysler Pacifica Hybrid – плъгин хибриден миниван, който става все по-популярен покрай мега сделки като предстоящата с Waymo за 62,000 броя. Но като цяло мъникът е произведен в миниатюрно количество, а ванът се намира трудно и по-голямата част от производството отива при Waymo за добавяне на автономни функции.

Явно нещата се променят драстично, тъй като Маркионе обяви план за инвестиране на 45 милиарда Евро, 9 милиарда от които за електро модели. Естествено говорим не само за електрички, но и за плъгин хибриди и дори хибриди.

Интересното е, че Jeep е една от марките в групата, за която са планирани най-много електро версии, включително за Renegade, Compass, Wrangler, Cherokee или Grand Commander. Но има една подробност – повечето от тези електрички ще бъдат пращани на китайския пазар.

Следва Maserati, която ще предложи електро варианти на всички модели, включително 4 изцяло електрически, сред които и Alfieri купето.

При Dodge RAM пикапите няма чак такива интересни новини – там са обявени само хибриди и нищо електрическо до 2022-ра, когато на пазара най-вероятно вече ще има поне няколко електро пикапа. За FIAT няма инфо, но от графиката се вижда, че електрически модели ще има от 2020 г.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения