Звуци от листа и дишане покрай новия Vespa електро скутер (видео)

Електромобили

В този блог: Vespa Elettrica излиза на пазара от есента на 2018 г.

Скутерите... те обикновено са шумни. Банална тема е, та да не я раздуваме излишно. Повече си струва да говорим за новите електро скутери. Тихички, пъргави, дори повече, а и най-важното, незадушливи.

Една култова марка се ориентира към тях, след като обяви намеренията си миналата година – от септември 2018 Vespa започва производство на Piaggio електрически скутер.

Като много други големи компании и Vespa закъснява с реалното навлизане в новите тенденции. Още преди две години компанията показа електро версия на свой скутер по време на EICMA и обяви, че производството ще започне през втората половина на 2017 г. След това през ноември се появи добре пипнатото видео, което ще видиш по-надолу, но ето че макар и година по-късно вече идва време за производство във фабриката в Понтедера.

Клипчето е интересно, с акцент върху тихия електро скутер, който позволява да се чуват околните звуци от градския живот. Приказно е, не чак супер реално, но е приятно да се види. Пък и не е много далеч от истинското изживяване, което може да се почувства с навлизането на тези машини в живота ни.

E-Vespa може да се поръчва от октомври на цена от €4,000, което на тази цена вкарва модела скутера в класа на луксозните возила. Първите доставки са планирани за края на октомври.

Електро скутерът е леко возило и не му трябва много тяга. Електромоторът на Vespa Elettrica е с постоянна мощност 2 кВт и максимална 4 кВт, но въртящият момент е необичайно висок за такъв малък мотор – 200 Нм.

Традиционно за електропедите, батерията е под седалката и според Vespa капацитетът й ще стига за 100 км пробег. За пълно зареждане от обикновен контакт са нужни 4 часа и като цяло батерията е с 1,000 зарядни цикъла за около 10 години живот.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари