Известие на телефона, ако батерията на Tesla падне до 9% заряд

Електромобили

В този блог: Ново предупреждение за критично ниско ниво на заряда в приложението на Tesla.

В някоя от последните актуализации на своя софтуер компанията е мушнала функция за изпращане на известие до мобилното приложение, ако зарядът в батерията падне до 9 процента когато колата не се използва.

Като се замисля от годините каране на електромобил, тази добавка би могла да е полезна при определени условия електромобили като Model S и X.

Батериите на Tesla са големи и имат нужда да се кондиционират (самоподдържат). Въпросните определени условия включват крайностите във времето като много студено или пък горещо. Когато температурата падне под нулата и колата седи с дни навън без да е включена, си отива прилично количество енергия за самоподдържане. Затова едно известие за критично ниско ниво на заряда може да е полезно.

Друг е въпросът, че може да няма как да реагираш от разстояние. Но хората, които карат такива коли свикват бързо с определени необходимости и ако ще заминаваш ти е ясно, че ако атмосферните условия предполагат изцеждане на батерията, е най-добре да оставиш колата включена (по възможност).

Подобно и в много горещо време, но като цяло случаят ми се върти около това да си заминал/а, защото иначе ще си наблизо до колата, ще я използваш или все ще знаеш на какво дередже й е в даден момент батерията.

Иначе при нормални условия (в средно топъл гараж) дори за няколко месеца ще се похарчи много малко от енергията в батерията докато колата стои. Но знаем за Tesla оставане много дълго време в гараж без да се ползва. Останала е без никаква енергия и буквално се е хибернирала. На автовоз и към Виена...

Какво мислиш за тази добавка с известието за почти изцедена батерия?

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

При Тесла S85 около 1квч загуба на 24 часа, което ме ядосва. Зареден акумулатор след 3 месеца е празен.

Chris
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения