Renault ZOE на път да получи CCS DC зареждане

Електромобили

В този блог: Появи се снимка на Renault ZOE прототип с CCS Combo порт за бързо DC зареждане.

Снимката е направена по време на симпозиум в холандския град Арнхем, на който са показани предстоящи електро модели като нов ZOE вариант, както и Porsche Taycan, Tesla Model 3, Mercedes EQC, Audi e-tron, BMW i3 с най-новата батерия и други.

Информацията идва от Роланд ван дер Пут, който оглавява мрежови технологии в оператора на зарядна инфраструктура Fastned.

Вече се говори от известно време за това дали ZOE ще получи CCS DC зареждане като добавка към сегашния или в изцяло нов модел, но сега това се потвърждава, поне на ниво прототип.

Наскоро питахме лично Ерик Фонтойн, който отговаря за електромобилното направление в Renault и в туитър той потвърди, че компанията със сигурност ще запази 22 кВт трифазното бордово зарядно на ZOE, което осигурява много гъвкавост и прави колата изключително използваема, с възможност за час до два зареждане на 22 кВт AC зарядна станция.

Добавянето на CCS зареждане ще направи ZOE още по-практичен електромобил. Сега, например, използваме служебния ZOE на eCars за пътувания по страната и обикаляме включително до морските градове. Налага се обаче да караме по-бавно, но с DC зареждане това ще отпадне като ограничение, защото за 30-40 минути ще можем да пълним на DC станция на дълъг път и после да караме с магистрална скорост.

Засега няма информация кога, дали в настоящия или в следващия модел, ще видим CCS зареждане за ZOE, но е видно, че това идва.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения