Cadillac SUV електрически концепт стартира нова ера за компанията

Електромобили

В този блог: След като обяви, че Cadillac ще е водещата електромобилна марка в групата, GM показа концептуален електро SUV.

В неделя следобед, Cadillac пусна снимки на първия си изцяло електрически модел и междувременно получи любезна покана да произвежда електро моделите си в САЩ, вместо в Китай.

Концептът е в унисон със стила на Cadillac - голям SUV с три реда седалки, за който засега знаем само, че ще е базиран на новата "изключително гъвкава" платформа за електро модели на Cadillac и вероятно ще излезе на пазара през 2021 или 2022 г. Това е с 5-6 години по-късно от Tesla Model X, но GM взима своите решения за развитието си самостоятелно и се движи по-скоро в крак с повечето от останалите установени автопроизводители.

Според компанията, времето за дизайн и разработка на платформата е съкратено и самата концепция ни изглежда като сериозна промяна за марката, над която имаме поглед от вноса и заниманието с такива возила в годините назад.

Концепциите често не виждат бял свят в бляскавия си вид от подиумите на автосалоните, но тук има нещо по-важно. В последните години GM продава големи количества автомобили в Китай и наскоро направи заявка да произвежда електромобили там. В отговор, Профсъюзът на работниците в американската автоиндустрия излезе с учтив призив към автопроизводителя да организира производството на електро модели на родна земя.

Има логика това да се случи за Cadillac и по-специално за такива модели от високия клас като показания концепт. Логиката подсказва още, че такова возило трябва да е оборудвано с поне 100 кВтч батерия и 150 кВт DC зареждане, въпреки че 125 кВтч и 250 кВт биха били повече в унисон с технологичните развития при топ возилата за 2021-ва и натам, с летвата, която Porsche вдига с Taycan от тази година.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума