Audi отвори конфигуратора за електрическия e-tron

Електромобили

В този блог: Доставките на първия електро модел на Audi стартират до няколко седмици.

След забавяне от няколко месеца, доставките на първия електро модел на Audi се задават през март в Германия. Първоначалният план беше това да се случи в края на 2018 г., но сега важното е, че моделът вече може да се конфигурира онлайн. Вече ни е известно, че базовата цена на Audi e-tron е €79,900, с добавката, че advanced версията стартира от €81,350.

Играта на неизвестност и предизвикването на любопитство обикновено ни правят гладни за повече детайли. Тези дни ни попадна видео на норвежкия електромобилен ентусиаст Бьорн Ниланд, в което той кара Audi e-tron, но... не може да сподели (видео) подробности до края на февруари. Ъммм...

Прилича малко на съвременен опит за използване на известен YouTube канал за образуване на любопитство и нахъсване, без да настояваме твърде силно за тази версия на нещата, но бие леко натам. Предвид дизелгейт имиджа на VW групата и всичките му негативни последици отразили се и в забавянето на Audi e-tron, нещата все пак се случват по един или друг начин и електромобилната посока на групата се позаформя.

Сега да напомним техническите данни на Audi e-tron:

  • Батерия – 95 кВтч
  • Мощност – 265 кВт (360 кс)
  • Ускорение 0-100 км/ч – 6.6 секунди
  • Макс. скорост – 200 км/ч
  • Пробег – до около 400 км
  • Официален разход – 24.6 кВтч/100 км.

Към тези параметри отгоре (и най-вече във връзка с последния) трябва да добавим още един – e-tron тежи впечатляващите 2.6 тона! Коефициентът на челно съпротивление е 0.28.

Стабилността, возията и цялостното усещане най-вероятно също са впечатляващи. В един момент ще разберем. Компромисът тук е в разхода. Батерията е голяма и няма супер драма, но близо 25 кВтч/100 идва малко повечко. За сравнение, коефициентът на челно съпротивление на Tesla Model X е 0.24, с разход 23.4 кВтч/100 км.

Това е засега около e-tron – приятна игра с конфигуратора и една последна подробност. При връщане на дизелова кола Audi приспада до €9000 при покупка на e-tron. Интересно е каква ще е ценовата политика в България.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

С тази цена ... Тесла Модел 3 и Хюндай Кона са топ избор.

Ivo
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Наистина много тежък автомобил. Личи си, че това е "електрическият първопроходец" на Ауди.
Също така ми е странна конвенционалната решетка отпред, както и очевидно пипнатото "забавено" ускорение.

Като цяло слаби параметри за кола с 95квт батерия :/

Sa6ko
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения