Леки задвижки на електрическия Aston Martin с 800V батерия (видео)

Електромобили

В този блог: Първо видео с бавно движещ се електрически Aston Martin RapideE прототип.

В Aston Martin вече взеха решение да електрифицират всичките си класики, но ето че напредват и с първия си съвременен електрически модел - RapideE.

Компанията подхожда внимателно и първоначално ще произвежда RapideE е ограничена серия. Нещата с разработките явно напредват и наскоро ИД на Aston Martin Анди Палмър пусна кратко видео в Twitter с движещ се RapideE прототип.

Интересното при RapideE е, че ще е първият конкурент на Porsche Taycan с 800V батерия, ако разбира се междувременно на пазара не се появи друг електромобил с такава технология (като Audi e-tron GT).

Най-вероятно във видеото виждаме някой от първите прототипи, което обяснява супер ниската скорост. Изглежда Палмър не е имал търпение да покаже как напредват въпреки ограниченията на този етап.

Планът на Aston Martin е да се цели по-нагоре дори от премиум сегмента, с ограничено количество от 155 RapideE. По тази причина Палмър не смята Tesla за конкурент. Ето тиута с неговото видео:

За да разработи по-добър електромотор Aston Martin реши да работи с Williams Advanced Engineering, която се грижи за разработките на Williams Formula 1 екипа. Williams доставя също така системи и компоненти за болидите от Formula E.

За задвижващата система на RapideE компанията е разработила два разположени отзад електромотора с обща мощност около 610 кс и 950 Нм въртящ момент. Понастоящем прототипът е 65 кВтч батерия с 5600 клетки от типа 18650.

Според прес съобщение на компанията от септември 2018 г., пробегът на RapideE ще бъде над 300 км с едно зареждане. Стартът на производството е предвиден за Т4 на 2019 г. и без цената на този етап да е ясна, спекулациите са за над €200,000. Въпреки това всичките 155 броя вече са резервирани.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения